Chronische zorg – Huisartsenpraktijk Drogeham – Drogeham
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Drogeham
Tillewei 20 9289HC
Drogeham

Chronische zorg

Wij hebben voor patiënten met een chronische aandoening aparte spreekuren in samenwerking met huisartsenlaboratorium Certe uit Groningen en ketenzorgorganisatie Catena uit Drachten. De chronische aandoeningen waarvoor wij aparte spreekuren hebben, zijn:

  • Diabetes (suikerziekte)
  • COPD en Astma (longziekten)
  • Mensen met een hart- of vaatziekte in hun medische voorgeschiedenis
  • Mensen met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten.

Certe

Het huisartsenlaboratorium Certe uit Groningen roept patiënten met bovenstaande aandoeningen periodiek op voor een uitgebreide controle met bloedonderzoek en/of aanvullende testen zoals een longfunctie, bloeddruk of een controle van de voeten. Ook zorgen zij voor de oogonderzoeken van mensen met diabetes.

De resultaten van deze onderzoeken worden voorgelegd aan de internist en/of longarts die samenwerken met Certe. Het verslag van het onderzoek met het advies van de specialist krijgt de huisarts toegestuurd. Patiënten kunnen meestal 2 weken na het onderzoek bellen voor de uitslag/het advies. Indien er zaken zijn die ingewikkelder liggen, wordt u uitgenodigd voor het spreekuur van de huisarts.

Catena

Catena is de zogenaamde ketenzorgorganisatie uit Drachten die is gevormd door een groep van huisartsen. Binnen Catena zijn afspraken gemaakt tussen de groep huisartsen en de zorgverzekeraar over de zorg die geleverd moet worden per patiënt en voor welk tarief. Op uw rekening van de zorgverzekeraar kunt u dus deze naam tegenkomen.